DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
Diğer Turistik Yerler <<< Geri  
  Minicity

Antik çağlardan günümüze binlerce yıllık Anadolu uygarlıklarının en seçkin mimari eserlerinin minyatürleri Minicity de sergilenmektedir. Anadolu uygarlıkların eşsiz eserlerinin bir araya geldiği Minicity'de gezerken, zaman içinde de yolculuğa çıkacak.
Türkiye'nin zengin tarihini yeniden keşfedeceksiniz.
Minicity'de her eserin bir öyküsü var.
Minicity her gün saat 9:00'dan 23:00'e kadar açık.Giriş: 2 YTL (12 yasından küçüklere bedava).

Adres : Konyaaltı Plajı
Antalya
Tel : (242) 229 45 45
Fax : (242) 228 68 01
Web : www.minicity.antalyanet.de

 

 

 Ekopark

40.000 metrekarelik alan üzerine kurulu EKOPARK dünyanın ilk flora-herpetofauna (bitki, sürüngen ve amfibi) doku minyatür çalışmasıdır. Eko park ülkemizde ve dünyada soyları ve türleri yok olma tehlikesi altındaki sürüngenlere ve bitkilere bir anlamda ev sahipliği yapmaktadır. Alternatif turizm anlayışına sunulan yüksek standartta bir hizmet olan EKOPARK hem Türkiye’deki hem de dünyada 36. güney ve kuzey paralel içerisindeki tehlike altında bulunan türleri koruma altına almıştır.

Adres : Tekirova ekolojik doğal park, Phaselis Cad. 1015 Sok. No:14 Tekirova/Antalya
Tel : (242) 821 51 38 - 39
Fax : (242) 821 53 19
Web : www.ekopark.com.tr

 

 

 Yörük Parkı

Ayışığı Parkının giriş kapısının hemen solundan Marina’nın bahçe duvarlarının yanındaki yoldan ilerleyerek yaklaşık 5 dakika içinde Yörük parkına ulaşılırken, parkın içinde yer alan Yörük kültürüne ait otantik doku ile karşılaşıorsunuz. Kendinizi sıcacık bir ortamda yörük kültürü ile yaşayan açık hava Müzesinde buluyorsunuz. Gerçekten de ilginç bir yapısı var burasının.. Akdeniz yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan, günümüzde tüm özellikleriyle kaybolarak yok olma noktasına gelen yörük yaşam tarzını yansıtan Açık Hava Folklor Müzesi günümüzde folklorik değer kazanan geleneksel yaşam tarzı, otantik dokusu ve folklorik atmosferini içinde özümleyen ziyaretçilere alternatif bir turizm anlayışı sunuyor.

Adres : Folklorik Yörük Parkı
Kemer/Antalya
Tel : (242) 814 17 77
Fax : (242) 814 16 77
Web : www.yorukparki.com.tr

 

 

 Tahtalı Teleferik

Türkiye sahip olduğu turizm potansiyeline bir yenisini ekleyerek turizmini daha da zenginleştiren bir imkana kavuştu: Avrupa`nın en uzun Teleferiği, Akdeniz’i ve 2’365 Metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı’ nın zirvesini birleştiriyor. Zirvesi Karla kaplı bu heybetli dağ hızla büyüyen ve turizmin gözdesi olan Kemer, Antalya bölgesinde yer almaktadır.
Kar, Tahtalı’ nın zirvesini adeta bir şapka gibi Nisan’ a kadar kaplamakta ve muhteşem bir görünüm yaratmaktadır. Bölge iklim olarak yıl boyu ılıman ve sıcak havası, kristal berraklığında Mavi Denizi, ve aynı zamanda 2000m üzerinde ideal dağ havası ile neredeyse tüm yıl boyu turizme elverişli konumdadır.

Adres : Kemer/Tekirova

Tel : (242) 814 30 47
Fax : (242) 814 44 91
Web : www.olymposteleferik.com

 

 

 Aqualand 

Adres : Dumlupınar Blv. Konyaaltı Plajı
Antalya
Tel : (242) 249 09 00
Fax : (242) 249 09 09
Web : www.aqualand.com.tr

 

 

 Antalya Akvaryum

Adres : Dumlupınar Bulvarı Arapsuyu Mahallesi No:502 Konyaaltı/Antalya
Antalya
Tel : (242) 245 65 65
Fax : (242) 245 65 75
Web : www.antalyaaquarium.com

 

 

 Lunapark

Aktur Lunapark Antalya’da 5M Migros karşısında 40 dan fazla eğlence ünitesi ve 300 kişilik aile çay bahçesi ile eğlence ve hizmet hizmet sektörüne katıldı. Antalya içinde Kepez Şehitler Parkı, Atatürk Kuğulu Park ve Beach Park‘da şubeleri bulunan Aktur Park, her yaştan ziyaretçiyi eğlendirebilecek ünitelere sahip.

Adres : Park Lunapark Adresi : 100.Yıl Devamı 5M Migros Karşısı Antalya
Tel : (242) 229 19 84

 
   
 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia