DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
Doğal Yerler <<< Geri  

MAĞARALAR

Karain Mağarası :

Antalya nın 31 km Kuzey batısında yer alır. Katran dağının bittiği. Yağcı köyünün sınırında kireç taşı oluşumlarının açtığı doğal mağara Paleolitik Neolitik, Kalkolitik dönemde insanların sığındığı bir yer olmuş aynı zamanda dış yüzeyde bulunan çizim ve kalıntılardan Dağ tanrıçasına ev sahipliği yaptığı anlaşılmıştır. 1946 yılında bu yana kazılar sürmektedir. Bu kazılar sonucu yerleşimin 50. 000 yıl öncesine dayandığı anlaşılmıştır. Büyük mağaradır.

Karataş - Semahöyük Mağarası :

Birçok sarkıt ve dikitleri, bulunan mağara solunum yolları hastaları için ideal. Alanya’da bulunan mağarada nem oranı %90’ı bulmaktadır.
Damlataş Mağarası: Çok renkli sarkıt ve dikitleri olan mağarada sıcaklık 22- 23 derecedir. %98 nemlilik vardır. Astım ve kronik bronşit hastalar için iyi geldiği belirtilmektedir. Fosfor Mağarası, Haydutlar Mağarası, Aşıklar Mağarası ;bu üç mağaraya da Alanya limanından kalkan botlar ile ulaşılır. Fosfor Mağarasının adı parlayan taşlarından, Haydutlar yada Kızlar Mağarası’nın adı haydutların kaçırarak hapsettiği kızlardan ,Aşıklar Mağarasının adı ise Kleopatra’nın gençlik banyosunu yaptığı yer olmaktan gelmektedir. Milli parkları Olimpos Milli Parkı, Termessos Milli Parkı Köprülü Kalyon Milli Parkı’dır. Düzler Çamı ve Güver Çukuru; Düzler Çamı, piknik alanı olarak kullanılır. Güver Çukuru’nun 1. 000. 000 yaşı olduğuna inanılmaktadır.

Zeytintaşı Mağarası :

Serik İlçesi, Akbaş Köyü sınırları içindeki Zeytintaşı Tepesi'nin güney yamacında bulunur. Denizden 220 m. yüksekliktedir. Mağara 14 m. derinlikte ve çift katlı olup, üst kat uzunluğu yan dehlizlerle birlikte 130 m., alt kat 97 m. uzunluğundadır. İçinde oluşumu devam eden sarkıt, dikit ve sütunlar her türden damlataşlar ile kaplıdır. Mağara, eni 0,03 m. ve uzunluğu 0,70 m.'yi bulan makarna sarkıtları ile eşi ve benzeri bulunmayan karakteristik özelliklere sahiptir. 1997 yılında taşocağı açmak için açılan 10 m.'lik yapay galeri sonunda tesadüfen bulunmuştur. Sıcak, soğuk içecek ve yiyeceklerimizle hizmet verebilmektedir.

Eşsiz bakir bir çevre ve doğal güzelliğe sahiptir. Çevrede yürüyüş, tırmanma ve safari turu ile doğal ve yabani hayvan foto safari yapılabilir.
Mağaranın bulunduğu yer ve çevresi tipik Akdeniz iklimine sahip özel klimal bir yapıya sahiptir. Dolayısıyla her tür Akdeniz bitkisi yetişebilmektedir. Havası ve doğası insana huzur ve ferahlık verir.

Akarsularla yarılarak askıda kalan mağara plipser, reliyef sisteminin karakteristik bir şeklidir. Mağara alttan ve yanlardan geçirimsiz birimlerce kuşatılan Sura-Kratase yaşlı kireçtaşları içinde belirgin bir fay hattı üzerinde gelişmiştir. Mağara ismini; üzerinde bulunan Zeytintaşı Tepesi'nden almıştır. Mağara; Antalya'ya 54 km., Serik'e 16 km., Belek Turizm Merkezİ'ne (Akdeniz) 28 km., Aspendos'a 10 km uzaklıktadır.

BELDİBİ MAĞARASI

Antalya’nın 25 km kuzeybatısında kıyı şeridinde olan mağarada tarih öncesi buluntuları tespit edilmiştir. Ayrıca bir duvar resmi de vardır.

KARATAŞ – SEMAHÖYÜK MAARASI

Birçok sarkıt ve dikitleri bulunan mağara solunum yolları hastaları için idealdir. Alanya’da olan mağarada nem oranı %90 a varmaktadır.

DAMLATAŞ MAĞARASI

Çok renkli sarkıt ve dikitleri olan mağarada sıcaklık 22-33 derecedir ve %98 nemlilik vardır. Astım ve kronik bronşit hastaları için iyi geldiği belirtilmektedir.

FOSFOR MAĞARASI, HAYDITLAR MAĞARASI, AŞIKLAR MAĞARASI

Bu üç mağaraya da Alanya limanından kalkan botlar ile ulaşılır. Fosfor Mağarası’nın adı parlayan taşlarından, Haydutlar ya da Kızlar mağarasının adı haydutların kaçırarak hapsettiği kızlardan, Aşıklar mağarasının adı ise Kleopatra’nın gençlik banyosu yaptığı yer olmasından gelmektedir.

ALTINBEŞİK DÜDENSUYU MAĞARASI

Ürünlü kasabasına yakın olan mağaraya ulaşmak zordur. Beyşehir gölüne yer altından bağlı olduğu kanıtlanan mağara bilimsel açıdan önem taşımaktadır.

MİLLİ PARKLAR

OLİMPOS MİLLİ PARKI

Antalya’nın batısında bölgenin en yüksek tepesi olan Tahtalı (Mt. Olympos) dağı eteklerinde çok geniş bir alanı kapsamaktadır. Yoğun çam ormanı dokusuna sahiptir ve tarihi açıdan önem taşıyan bir çok antik şehir milli park sınırları içindedir. Tarih öncesi döneme ait izlerin bulunduğu Beldibi mağarası, Phaselis ve Olimpos antik kentleri, efsanevi Yanartaş bunların bir bölümüdür.

TERMESSOS MİLLİ PARKI

Alanya Korkuteli otoyolunun 30. Km mevkiindedir. Burası Termessos antik şehrinin yeridir. Yok olmak tehlikesi ile karşı karşıya olan hayvan türleri burada çoğalmak imkanı bulabilir. Vahşi flora ile kaplı park sıra dışı bir güzelliğe sahiptir.

KÖPRÜLÜ KANYON MİLLİ PARKI

Manavgat sınırları içine bulunmaktadır. Park çok sık sedir ve çam ağaçları ile kaplıdır. Kaya oluşumları Kapadokya’daki peri bacalarını anımsatmaktadır. Köprü çayı üzerindeki taş köprü bugün hala kullanılmaktadır. Kanyon içindeki çay aynı zamanda bugün rafting sporu için ideal bir mekan oluşturmaktadır.

DÜZLERÇAMI VE GÜVER ÇUKURU

Düzlerçamı yaz aylarında piknikçiler tarafından çok sevilen, Alanya’ya 8 km uzaklıkta Korkuteli otoyolu üzerindedir. 115 mt derinliğindeki Güver çukuru üç dağ zincirini birbirinden ayırmakta ve erozyon nedeniyle her gün daha da derinleşmektedir. Çukurun bir milyon yaşında olduğuna inanılmaktadır.

ŞELALELER

Bölgedeki tüm dere ve çaylar Torosların Akdeniz ile buluştuğu sahillerde yerüstü ve yeraltından olmak üzere 20’den fazla noktada şelaler halinde denize dökülmektedir. Bunların arasında en güzelleri Küçük ve Büyük Düden Şelaleleri . Kurşunlu ve Manavgat Şelaleride sayılabilir.

KAYAK MERKEZİ

Saklıkent

Antalya yumuşak kış mevsimleri ile tanınmaktadır ve tüm yıl boyunca denize girmek mümkündür. Bunu yanı sıra Antalya’ya 45 km mesafede 1800 metre yükseklikte Aralık’tan Mart’a kadar kayak yapılabilecek iki pist vardır. İki telesiyej’i bulunan kayak alanında kafeterya ve sınırlı konaklama olanakları bulunmaktadır.

BARAJLAR

Akarsular açısından zengin olan Antalya bölgesinde enerji üretimi ve sulama kaynağı olarak artan nüfusun taleplerini karşılamak amacıyla barajlar yapılmıştır. Bunlar arasında en önemlileri Oymapınar Barajı,Korkuteli Barajı, Karacaören Barajı. Oymapınar Barajı Manavgat üzerinde kurulmuş en büyük barajdır. Bugün Oymapınar Barajının üzerinde kurulduğu Manavgat suyunu binlerce yıl önce Romalılar kullanmış ve Side’ye bir su kemeri ile taşımıştır. Oymapınar Barajı çevresinde hala bu kemerin kalıntıları görülebilir.

 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia