DIL SECINIZ 








Antalya Aktüel

İsviçre’ye kaçırılan Herakles Lahdi Türkiye’ye getiriliyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucunda İsviçre’den iadesi konusunda anlaşmaya varılan Herakles lahdi, 6 Eylül’de Antalya'ya getiriliyor.


Antalya Tanıtım Vakfı – Jeonju, Güney Kore Kardeş Şehrini Ağırladı
Jeonju şehrinden gelen 3 sanatçı ile 23-29 Ağustos tarihleri arasında ATAV, Geleneksel El Sanatları üzerine bir projede işbirliği yapmakta olup; Antalya’ya özgü geleneksel el sanatları tanıtımı, müze ziyaretleri ile geleneksel el sanatlarına tanıklık edebilinecek kurum ziyaretleri yapılmasına yardımcı olmakla birlikte bir de Türk Sanatçıların da katıldığı Kaleiçi'nde yer alan Art Cafe'de workshop organize etmiştir.










YÖREX Heyecanı Başlıyor
Antalya Ticaret Borsası (ATB) öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 8’incisi düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX’in hazırlık çalışmaları başladı.


ATAV Tecrübelerini “Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor” Projesine Aktardı
Kurulduğu 1996 yılından bu zamana kadar Antalya ve ilçelerine ait gizli kalmış veya unutulmaya yüz tutmuş sosyo - kültürel, tarihi, gastronomi ve doğal zenginlikleri gün ışığına çıkarmak için çalışmalar yürüten Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) son olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı’nı ağırladı.

Antalya Tanıtım Videosu

Get the Flash Player to see this player.

Online Anket
Sevgili Antalya ziyaretçisi,

Web sitesi hazırlayanları olarak bizlerden farklı bakış açısına sahip ziyaretçilerimiz olabileceğini düşünerek aşağıdaki anketi hizmetlerimizi geliştirmek amacıyla doldurmanızı rica ediyor zaman ayırdığınız için teşekkür ediyoruz.

Aşağıdaki seyahat hizmetlerinden hangilerinden internet üzerinden rezervasyon yapıyorsunuz.
 Günlük Turlar      28%
 Uçuş      37%
 Otel      15%
 Araç Kiralama      5%
 Restaurant      5%
 Taksi      3%
 Transfer      4%
 
TV & Radyo Kanalları <<< Geri  

Türk Radyosu ve Televizyon Tarihi


Türkiye Radyo yayınları dünyadaki diğerleri ile aynı anda başladı.İlk deneme radyo yayınları 1920'lerin başında duyulmaya başlandı.

Bağımsızlık savaşından zaferle çıkan Türkiye tüm diğer sektörlerde olduğu gibi kitle iletişim araçlarında da çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşmak için yoğun bir çaba sarfetti.

 

İlk Resmi Yayın ve TTTAŞ Dönemi


Bu alandaki ilk ciddi çalışmalar 1925 yılında başladı.

Ülke çapında bir yayın ağı ile birlikte Ankara'da büyük bir radyo istasyonu kurmak için bir yasa çıkartıldı.
Ankara ve Istanbul’da iletişim amaçlı kurulan yayın istasyonlarına gerekli eklemeler yapılmış ve daha sonra radyo istasyonlarına dönüştürlmüştür.

Her biri 5 kW içeren bu istasyonlar Avrupa’da ki istasyonlar arasında en güçlü olanlarıdır.

Bu radyoları çalıştırmak için kurulan Türk Kablosuz Telefon Şirketi ilk radyo stüdyolarını Ankara ve Istanbul’da hayata geçirmiştir.

İlk resmi radyo yayını 6 Mayıs 1927 de Sirkecide ki Büyük Postane’nin radyo stüdyosuna çevrilmiş en üst katında yapılmıştır.
1927 yılında yapılan ilk seçimlerde 13 milyon nüfuslu Türkiye’de Ankara ve İstanbul’da ki dinleyici sayısı 2000 e ulaştı.


Devlet Radyosu Dönemi
 

1936 yılı,Türkçe radyo yayınları tarihinde yeni bir dönemin başlangıcı oldu.

Radyo yönetimi dünyayı sarsan ekonomik krizden etkilenen  Türk Kablosuz Telefon Şirketi’nden PTT ye nakledildi.

Bunu 22 Mayıs 1940 yılında Kamu Medya müdürlüğü’ne transfer ve 26 Temmuz 1943 yılında Turizm Genel Müdürlüğü bünyesinde Kamu Medya Müdürlüğüne dönüştürlmesi izledi.
Bu oluşum Türk Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT)kuruluşuna kadar sürecek olan Devlet Radyosu döneminin başlamasına sebep oldu.
Sonraki yıllar Türkiye için önemli olan sosyal ve siyasi olaylara tanık oldu:İkini Dünya Savaşı,Birleşmiş Milletler ve Nato’nun kuruluşu,Kore Savaşı ve Cumhuriyetin kuruluşunun ardından Türkiye’de ki ilk syasi değişimler.Tüm bunlar olurken radyolar bir kilometre taşı gibi yayın yapmaya devam ediyordu.Transistörlü radyo alıcıları üretildi ve tüm dünyada hızla yaygınlaştı.Bu arada 1938 yılında yayınlarını askıya alan Istanbul radyosu 1949 yılında yeniden yayına başladı ve İzmir’de ilk radyo Belediye tarafından kuruldu.

1961 yılında Istanbul,Ankara ve Izmir’in yanı sıra Adana,Antalya,Gaziantep, Kars şehirlerinde taşra radyoları kuruldu.

1963 yılında Türk Radyoları geçici olarak Turizm ve Enformasyon Bakanlığına bağlandı.

 

Antalya Bölge Radyosu

 

27 Haziran 1962 yılında 2kw ve 7 Mayıs 1967 yılında 100kw lık alıcılara sahip olan bir bölge radyosu haline geldi.1 Haziran 1975 yılında ulusal ağdan RADYO 1 e bağlandı.1 Haziran 1993 te bölgesel radyo statüsüne erişti. 29 Haziran 2001 yılından bu yana 06.00-18.00 saatleri arasında yayın yapan ve tamamen bölgesel bir radyo haline gelen Antalya Bölge Radyosu 18.00-06.00 saatleri arasında RADYO 4 ile müşterek yayın yapmakta idi.

Antalya Bölgesel Radyo üzerindeki Aralık 2004 kamu oyu araştırmasına göre

kanal % 13,5 oy oranıyla diğer radyolar arasında dördüncü en çok dinlenen radyo olarak yer almaktadır.

 

Trt Turizm Radyosu 


Amaçları: ülkemizi ziyaret eden turistlere; Türkiye’nin tarihi, coğrafi, sosyal, ekonomik, kültürel ve turistik özelliklerini tanıtmak, pratik bilgiler (hava durumu, ulaşım, haberleşme, turlar, aktif ve alternatif turizm ve turizm etkinlikleri vb..) vermek, dünyada meydana gelen olay ve gelişmeleri duyurmak ayrıca güzel müzik programlarımızla hoşça vakit geçirmelerine yardımcı olmaktır.

TRT Yayınlarını kesintisiz 24 saat İnternet, uydu  ve  FM vericiler üzerinden dinleyebilirsiniz.

 

 
 
KANAL V  Kanal Antalya  
Adres : Mehmetçik, 07300 Muratpaşa/Antalya  Adres : Güvenlik Mahallesi 282 sk. Ata İş Merkezi 101/2 Muratpaşa/Antalya   
Telefon : (242) 345 45 44  Telefon : (242) 345 07 70  
Web : www.kanalv.com.tr/  Web : www.kanalantalya.com  
 
Antalya Guide © Copyright 2009 Antalya Tanıtım Vakfı
Bu sitede bulunan tüm resimler, yazılar, logo ve dökümanlar Antalya Tanıtım Vakfı tarafından izinsiz alınamaz ve kopyalanamaz.
Antalya Kadın Müzesi
Designed by Mescomedia